Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΑΡ: Όχι στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ TV100 & ΕΣΗΕΜΘ 
Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσ/νικης (Σ. Παπαθανασίου, Φ. Γουργούρη, Θ. Κουταλιανός) με την παρουσία του Θόδωρου Μαργαρίτη, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας και υπεύθυνου τομέα Επικοινωνίας, επισκέφθηκε την TV100 & την ΕΣΗΕΜΘ, προκειμένου να ενημερωθεί σε θέματα που αφορούν τα Μ.Μ.Ε. της πόλης.  Συγκεκριμένα την Τρίτη 15/3, 19:00 το απόγευμα, συναντήθηκε με τον κ. Φίλιο Στάγκο, Διευθυντή της Δημοτικής Τηλεόρασης TV100.  Ενημερώθηκε για την προσπάθεια που πραγματοποιεί ο φορέας για 1) τη λειτουργική αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Δημοτικής Τηλεόρασης μετά την απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής για διατήρηση των Δημοτικών Μ.Μ.Ε. και 2) για τα προβλήματα και τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ επαναδιατύπωσε την άποψη ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η πολιτική της διατήρησης των δημοτικών Μ.Μ.Ε. γιατί πιστεύει ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικοινωνίας και ενημέρωσης των δικτύων και δράσεων της «κοινωνίας των πολιτών» όπως επίσης και ότι μπορεί να αναδειχθεί σε ουσιαστικό (κρίσιμο) αναπτυξιακό πλεονέκτημα.

Την Τετάρτη 16/3 στις 10.00πμ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ και συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜΘ, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών κ. Βοϊτσίδη Μάκη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε. της πόλης (έντυπος τύπος, τηλεόραση, ραδιόφωνο) καθώς και τα δύσκολα θέματα που αντιμετωπίζει η Ένωση το τελευταίο διάστημα. Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της επεσήμανε το γεγονός ότι στις κρίσιμες σημερινές συνθήκες η προσπάθεια μονόπλευρης επιβολής τέτοιων εργασιακών απορρυθμίσεων, όπως η εκ περιτροπής εργασία, δεν συνιστούν μόνο εργασιακό πρόβλημα για τον κλάδο αλλά ταυτόχρονα πρόβλημα ενημέρωσης και απρόσκοπτης ροής πληροφοριών και ειδήσεων.





Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες