Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Θεσσαλονίκης για τις επιθέσεις κατά πολιτικών προσώπων

Ο προπηλακισμός του υπουργού κ. Χ. Καστανίδη- σε ιδιωτικές στιγμές και ενώ παρακολουθούσε κινηματογραφική ταινία σε κεντρικό κινηματογράφο της πόλης μας - από ομάδα φοιτητών που πραγματοποιούσε εκδήλωση κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, είναι ένα ακόμη περιστατικό βίας που συνέβη στην πόλη μας.
Τα φαινόμενα βίας και οι προπηλακισμοί κατά πολιτικών δεν συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση. Είναι απαράδεκτες ενέργειες, ξένες προς το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και εχθρικές προς την κουλτούρα της αριστεράς. Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπου η αριστερά ήταν το θύμα ανάλογων επιθέσεων.
Ο αγώνας για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που θα αποτρέψουν τη χρεοκοπία της χώρας και θα οδηγήσουν σε νίκες το δημοκρατικό κίνημα δεν συνάδει με τέτοιες πολιτικές πρακτικές.
Ο αγώνας για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΑΕΙ και για αλλαγές στον νόμο, περνάει μέσα από τα ανοικτά και αγωνιζόμενα για τη βελτίωση των σπουδών πανεπιστήμια.
Oι προπηλακισμοί πολιτικών σε ιδιωτικές στιγμές δε συνιστούν «αντισυστημική» πρακτική αλλά δυσφήμιση της λαϊκής πάλης. Το δε ψυχόδραμα, του να βιώνονται τέτοιες ενέργειες ως σύγκρουση με την καρδιά του συστήματος, θα ήταν απλά μια γραφική επίδειξη δύναμης που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό των δρώντων, αν δεν γινόταν επικίνδυνη εξυπηρετώντας τις δυνάμεις που επιδιώκουν τη δημοκρατική συρρίκνωση.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, να καταδικάσουν τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε και το παραθέτω.

http://nosferatos.blogspot.com/2011/10/blog-post_3262.html#links

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες