Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κορυδαλλός:Ανοικτές συναντήσεις για την κατάρτηση του προϋπολογισμού

@Από το "Πόλεις και Πολιτικές"
Ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός  είναι ένα επιτυχημένο εργαλείο συμμετοχής των πολιτών στα κοινά των Δήμων.Ο θεσμός ξεκίνησε από την Βραζιλία και την Νέα Ζηλανδία στις αρχές της δεκαετίας του 1980, και με  διάφορες εκδοχές εφαρμόζεται και στην Ευρώπη από το 2001.Ως «Συμμετοχικός» θεωρείται ένας προϋπολογισμός όταν περιέχει διαδικασίες υποβολής κοινών προτάσεων από ομάδες πολιτών και υποχρέωση λογοδοσίας από την Δημοτική Αρχή σχετικά με την υλοποίηση ή μη των προτάσεων αυτών.

Δήμος Κορυδαλλού:Ανοιχτές συναντήσεις δημοτικής αρχής και πολιτών

Τη συνέπεια τους απέναντι στη δέσμευση για τη συνέχιση και διεύρυνση των θεσμών συμμετοχής των πολιτών σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας αποδεικνύουν η δημοτική αρχή Κορυδαλλού και ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης με τη διοργάνωση για δεύτερη τετραετία εννέα δημόσιων συναντήσεων με τους δημότες ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.


Μετά την καθιέρωση του Συμμετοχικού Τεχνικού Προγράμματος το 2007, όπου αναδείχθηκε ότι ο πολίτης πρέπει να εκφράζεται και να ακούγεται όχι μόνο στις εκλογές αλλά σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας, διευρύνεται και το περιεχόμενο των συναντήσεων. Από φέτος πέρα από τα έργα θα αναδειχθεί η ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη κοινωνική διάσταση στο σχεδιασμό του Δήμου το 2012.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων ξεκινά την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν οκτώ συναντήσεις σε ισάριθμες γειτονιές, καθώς και μια θεματική για την παιδεία και τον πολιτισμό.
«Το 2007 προχωρήσαμε σε μια καινοτόμο συμμετοχική, δημοκρατική διαδικασία καθιερώνοντας ετήσιο δημόσιο απολογισμό και σχεδιασμό με τους δημότες μας. Σήμερα, επιμένουμε στην ανάγκη συμμετοχής των πολιτών. Πιστεύουμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες αλλά και να αναδείξει την ανάγκη ενδυνάμωσης των κοινωνικών δεσμών, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης κοινωνικών δικτύων» δήλωσε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Στη διοργάνωση του φετινού προγράμματος «Κορυδαλλός Συμμετοχική Πόλη» παίρνουν μέρος εκτός από τη δημοτική αρχή και τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, που εκπροσωπούν φορείς της πόλης, διευρύνοντας τη συμμετοχικότητα των πολιτών. Στόχος δε είναι σε κάθε συνάντηση να αναδεικνύεται μια Τοπική Επιτροπή Διαβούλευσης, η οποία θα έχει την ευθύνη της παρακολούθησης των τοπικών αναγκών και την επίλυση τους προωθώντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών δικτύων σε επίπεδο γειτονιάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων. Σε παρένθεση βρίσκονται οι αίθουσες που θα φιλοξενηθούν οι συναντήσεις σε περίπτωση βροχής.


1. Παλιό Νεκροταφείο (Πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων/Α ΕΔΑΠΕ):

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, 19.00.
2. Πλατεία Μερκάτη (Δ ΕΔΑΠΕ): Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 19.00.
3. Δεξαμενή- Πλατεία Αλ. Παναγούλη (10ο Δημοτικό): Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, 19.00.
4. Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου- Κανάρια (7ο Γυμνάσιο): Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, 19.00.
5. Πλατεία Βενιζέλου (Β ΕΔΑΠΕ): Παρασκευή 14 Οκτωβρίου,19.00.
6. Πλατεία Μέμου (Ε ΕΔΑΠΕ): Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, 19.00.
7. Πλατεία Αγ. Γεωργίου (1ο Δημοτικό): Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, 19.00.
8. Σχιστό- Πλατεία 25ης Μαρτίου (9ο Δημοτικό Σχολείο): Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 19.00.
9. Παιδεία - Πολιτισμός: Αίθουσα «Πλειάδες» Πνευματικού Κέντρου, Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 19.00.


Διαβάστε επίσης :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες