Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η Πολεμική Αρετή δεύτερη φορά Αριστερά

O υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος στη σεμνή τελετή εις ανάμνησιν της νικηφόρου ναυμαχίας της Σαλαμίνος κατά των βαρβάρων Περσών. Το στέλεχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖα-ΑΝΕΛ Νο2 πατά σε λερό κόκκινο χαλί στηριγμένο σε παλέτες, τιμές αποδίδουν δυο ναύτες αμφοτέρων των φύλων και ένας ακόμα με στολή στρατιωτική, ενώ στο βάθος διακρίνονται 11 σάρισες μπηγμένες στο έδαφος. Από τη φωτογραφία απουσιάζουν οι καραγκούνες με σημαίες συμμάχων χωρών, όπως οι ΗΠΑ ή η Κούβα, ο παππούλης που διάβασε τρισάγιο (εις μνήμην του δωδεκαθεϊστού Θεμιστοκλέους), οι αμαζόνες και ο κ. Τραγάκης, της ΝΔ, που πήγε εκεί για να τονίσει την εθνική ομοψυχία στο κιτς.
 Του Ηλία Κανέλλη, http://booksjournal.gr
Όταν ο Πάνος Καμμένος δίνει ιδεολογικό και αισθητικό περιεχόμενο στη διακυβέρνηση της εποχής του Τρίτου Μνημονίου (ή της Δεύτερης Φοράς Αριστερα).
Ο Πάνος Καμμένος επελέγη για δεύτερη φορά από τον Αλέξη Τσίπρα, πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης με κορμό τον αυτοτοποθετημένο στην κινηματική Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβερνητικός εταίρος και χρίσθηκε υπουργός Εθνικής Άμυνας. Η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού και του κόμματός του επικρίθηκε από ευρωπαίους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο κ. Σουλτς και ο κ. Πιτέλα – αλλά επειδή του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει οι περήφανοι αριστεροί που μας κυβερνούν δεν δέχονται τέτοιες παρατηρήσεις και θεωρούν ότι αν μιλάνε «οι ξένοι» για την Ελλάδα στην ουσία επεμβαίνουν στην εσωτερική ζωή του τόπου, υπονομεύοντας την εθνική ανεξαρτησία. Τις προάλλες, ο λαμπρός αυτός κυβερνητικός εταίρος έκανε τη νέα δημόσια πολιτική παρουσία του, στο ύφος των ανάλογων παρουσιών του του πρώτου επταμήνου της διακυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επέλεξε τη Σαλαμίνα για να σκηνοθετήσει μια τελετή τιμής στους αρχαίους ημών προγόνους, που κατατρόπωσαν τους Πέρσες στη ναυμαχία της Σαλαμίνας! Η τελετή, η οποία δεν περιγράφεται αλλά, ευτυχώς, έχει απαθανατιστεί σε υπέροχες φωτογραφίες, είναι εφάμιλλη, ίνα μη είπω και καλύτερη των τελετών για την Πολεμική Αρετή των Ελλήνων, που διοργάνωνε στο Στάδιο η άλλη Εθνοσωτήριος Διακυβέρνησις, του Γεωργίου Παπαδοπούλου – ο Στυλιανός Παττακός, εν ζωή ακόμα διαπρεπής χουνταίος, θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του αν διαπίστωσε ότι το πνεύμα της Εθνοσωτηρίου έχει μεταλαμπαδευτεί στη Δεύτερη Φορά Αριστερά Διακυβέρνηση.

Το εθνικό κιτς τείνει να γίνει η επίσημη αισθητική του σημερινού κυβερνητικού μορφ’ωματος, που αδυνατώντας να κοιτάξει μπροστά είναι έτοιμο να γυρίσει τη χώρα πίσω, πολύ πίσω – κάνοντας πράξη το σύνθημα του άλλου μεγάλου του ελληνορθόδοξου ακτιβισμού, του Χριστόδουλου.
Υπενθυμίζω ότι οι αριστεροί διανοούμενοι, οι τυφλωμένοι δημοσιογράφοι του σημερινού καθεστώτος στο όνομα της Αριστεράς (πολλοί από τους οποίους κάνουν καριέρα στην ΕΡΤ, το φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας) και πολλοί τυφλοί, εθελότυφλοι ή απλώς αφελείς, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η χώρα κινδυνεύει από τους ακροδεξιούς Βορίδη και Γεωργιάδη – τη στιγμή που επίσημη ιδεολογία της κυβέρνησης τείνει να γίνει η μελανόλευκος (κατά την έκφραση του Μίνου Αργυράκη).
Και η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων η επίσημη αισθητική της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες