Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Αυτά που τάισαν την οργή

Του Κώστα Γιαννακίδη, www.protagon.gr
Σε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν μόλις δύο αριθμοί: το 23% του ΦΠΑ στην εστίαση και το 30% «καπέλο» στην τιμή του φυσικού αερίου. Μέχρι εκεί. Θα πείτε ότι στο συνέδριο ενός κόμματος τα συνθήματα πρέπει πάντα να είναι περισσότερα από τους αριθμούς. Όμως μία χώρα υποφέρει επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εξήγησε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, αποκαθιστώντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και την κοινωνική συνοχή. Έδειξε τον προορισμό, αλλά δεν περιέγραψε τη διαδρομή. Χάραξε το περίγραμμα, αλλά απέφυγε την ουσία. Είπε, ας πούμε, ότι με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξουν τα πάντα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν εξήγησε πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό. Ναι, με διαγραφή χρέους και διακοπή πληρωμής τόκων. Με μία λεπτομέρεια: όλα αυτά απαιτούν τη συναίνεση των δανειστών μας.
Ήταν μία εξαιρετική ομιλία για άλλο χώρο και άλλη δεκαετία Σε πλατεία των '80ς θα ανέβαινε πιο ψηλά και από χειροκρότημα. Σήμερα, όμως; Ο ΣΥΡΙΖΑ καβάλησε με επιτυχία το κύμα που σηκώνει η λαϊκή οργή. Όμως αυτή η οργή ταΐστηκε από τα μεγάλα λόγια, τις κούφιες υποσχέσεις και τα συνθήματα που αντέχουν όσο το κύμα στον βράχο. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η «Ε» φιλοξενεί απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου που αρχίζει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ενός συνεδρίου που θα διαμορφώσει εν πολλοίς την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της Αριστεράς και την πορεία της τα επόμενα χρόνια και το οποίο διεξάγεται σε μια συγκυρία μεγάλων πολιτικών εξελίξεων, υπό το βάρος της κρίσης και των Μνημονίων. Λύση εντός Ευρωζώνης ή ρήξη με τις Βρυξέλλες, εκλογικές συμμαχίες με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τα οργανωτικά, με κυρίαρχο την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, είναι ανάμεσα στα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ, βουλευτή Χανίων

Τρεις προϋποθέσεις για να γίνει το όραμα πραγματικότητα

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=373463


Θα επιχειρησω να παντησω σατιρικα :

Οπως την περιοδο 1981-1989

1. “Πώς θα αποδώσουμε στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το ρόλο της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας; ”
Κλεισιμο του ματιου απο τον Προίσταμενο της ΔΟΥ, στον μικρομεσαιο οψιμο συριζαιο και καθημερινη αποστολη του ΣΔΟΕ στις μεγαλες και μεσαιες δεξιες Α.Ε.

2.”Πώς θα συγκροτήσουμε το νέο παραγωγικό υποκείμενο της κοινωνικής οικονομίας ως μορφή ανάσχεσης της ανεργίας και ως υποκείμενο των πλέον καινοτόμων παραγωγικών πειραματισμών;”
Θα επιδοτησουμε με το κοστος εισφορων τους μικρομεσαιους ψηφοφορους μας και θα αυξησουμε τον μισθο απο 590 σε 750. Θα σκισουμε!!!!
Οσο για τους καινοτομους παραγωγικους πειραματισμους, εχουμε πολλους παρα πολλους πανεπιστημικους και τους μεταπτυχιακους τους ….δουλους (ΣΥΡΙΖΑ και αυτοι) για να πειραματιστουμε με “θερμοκοιτιδες γνωσης”
Και που ξερεις, απο το inymedia, τους χωρους κοινωνικης δικτυωσης , τα left ιστολογια μπορει να ξεφυτρωσουν οι νεοι αριστεροι Bill ιGates, Paul Allen, Zuckermann,….

3.” Πώς θα εντάξουμε την οικολογία ως οργανικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας; ”
Οι 3 καμπαλλερος της πολιτικης οικολογιας ξυνουν τα μολυβια τους και τα πληκτρολογια τους για να ξαναγραψουν το “the greek blueprint for survival, V.1″ , Μ’ αυτο θα προευτουμε και αν δεν φτασουν οι ΟΠ και διαφοροι φυσιολατραι θα δωσουμε κινητρα σε ανεργους δεξιους να επιστρεψουν στην πατρωα γη.

4. “Πώς θα προσεγγίσουμε τις νέες τεχνολογίες ως τμήμα της διαδικασίας συγκρότησης μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δημοκρατίας; ” Εχοντας στο 5 νομιμοποιησει την χειρωνακτικη εργασια των μετναστων, η ελληνικη μαμοθρεφτη νεολαια μας(αποφοιτη τριτοκλασατων Πολυτεχνειων και “Α” ΤΕΙ )απαλλαγμενη πλεον απο τον φοβο της χειρωνακτικης εργασιας θα παρακολουθησει σεμιναρια νεων τεχνολογιων απο φωτισμενους συριζαιους πανεπιστημιακους (οι παλιοι βοηθοι του Ν.1268) και -ιδου-αυθις αι κανοτομιαι, αι ευρεσιτεχνιαι, αι εφευρεσεις. Μια silicon Valley απο Σταυρο εως Λαυριο, μια αλλη με 40 παλληκαρια εως την Λιβαδεια, η τριτη και μακρυτερη (μετα συγχωρησεως) , η SILICON Line Αθηνα -Θεσσαλονικη!!!!!

5.Και, τέλος, με ποιους τρόπους θα επαναφέρουμε την εργασία στο κέντρο της οικονομικής μας πολιτικής, καθιστώντας την από κόστος παραγωγής σε δύναμη δημιουργίας; ” Κατ΄αρχην θα νομιμοποιησουμε ολους τους χειρωνακτες εργαζομενους μεταναστες , ωστε η νομιμη -πλεον- εργασια τους να ειναι στο επικεντρο της πολιτικης μας

Αφωτιστος Φιλελλην

http://www.metarithmisi.gr/imgAds/epikentro_1.gif

Αναγνώστες